Dienstverlening

Huisartsgeneeskunde

De huisartsen in de praktijk bieden een kwaliteitsvolle en toegankelijke eerstelijnsgezondheidszorg waarbij de patiënt in zijn totaliteit centraal staat. Zowel medische als psychosociale problemen worden door de huisarts besproken. Op deze manier willen we u een persoonlijke en wetenschappelijk onderbouwde zorg aanbieden. Daarnaast hebben we een coördinerende rol in de multidisciplinaire zorg (verpleegkundige, psycholoog, voedingsdeskundige en specialisten) die we als praktijk aanbieden. 

Onze praktijk is een opleidingspraktijk.
Dit betekent dat wij regelmatig stagiairs geneeskunde in onze praktijk hebben. Afhankelijk van hun opleidingsjaar volgen ze gewoon mee of doen ze zelfstandig consultaties onder supervisie van één van de artsen. Wanneer je uw arts persoonlijk wil spreken blijft dit uiteraard altijd mogelijk.

 

Sportgeneeskunde

Dokter Servaas Bingé nam in 2007 de praktijk over van zijn vader Luk en combineert het werk als huisarts met de functie van hoofdarts van wielerploeg Lotto-Soudal. Daarnaast zet hij zijn schouders onder ‘Emma’, een Gentse startup die preventieve zorg en gerichte health-coaching laagdrempeliger wil maken. Hierdoor is Servaas niet continu op de praktijk aanwezig. We vangen dit op door te zorgen dat er altijd een arts beschikbaar is en stellen door regelmatig overleg iedereen van alles op de hoogte. 

Dokter Jens De Decker combineerde zijn opleiding huisartsgeneeskunde met de vorming sportgeneeskunde. Hij heeft ervaring bij KAA Gent en Lotto-Soudal.

De artsen hebben ruime ervaring in sport en topsport. Je kan bij hen terecht voor advies, diagnose en behandeling van acute en chronische sportletsels. Tevens bieden zij medisch-conditionele screening op de fiets aan: Maximale inspanningstest, sportkeuringen als erkend keuringsarts.

Samen voorzien zij ook de mogelijkheid om de atleet sportmedisch te keuren. Alsook afwijking van de leeftijdscategorie voor de voetbalbond kan rechtstreeks aangevraagd worden na sportmedische keuring.

Inspanningsproeven ter voorbereiding van een nieuw competitieseizoen zijn eveneens mogelijk in de praktijk. Zij kunnen op vraag gekoppeld worden aan gepersonaliseerd trainingsadvies. U kan een afspraak maken voor een fietsproef via het secretariaat van de praktijk.

 Daarnaast bieden we ook PRP behandelingen aan als nieuwe methode voor de behandeling van chronische pees- en gewrichtsproblemen. 

Opvolging chronische aandoeningen

Opvolging van chronische aandoeningen begint met ze te voorkomen. Wacht dus niet tot de eerste symptomen opduiken… Chronische opvolging is aangeraden op afspraak. We stellen een optimale flow op zodat we informatie hebben als je komt.

Psychotherapie

Uw arts kan u verwijzen naar de psycholoog of u kunt zelf een afspraak maken.

Psychotherapie is een behandelmethode die wordt toegepast bij psychische klachten en problemen. De therapie bestaat uit gesprekken met een deskundige hulpverlener: Nathan Kahan werkt in onze praktijk mee voor dit luik. In de gesprekken bespreekt u uw klachten en problemen. Dat helpt u nare dingen anders te zien, pijnlijke gevoelens te verwerken of moeilijke situaties anders aan te pakken. Het doel van de therapie is uw psychische klachten en problemen op te heffen, of zoveel te verminderen dat u er minder last van hebt. De problemen waarvoor mensen in psychotherapie gaan zijn heel verschillend. Voorbeelden van psychische problemen zijn: angsten, depressies, verslavingsproblemen, fobieën en dwanghandelingen, relatieproblematieken,…

Voedingsadvies